Hayvan Mezarlığı - Stephen King

İlk Yayınlanma Tarihi14 Kasım 1983
YayıncıAltın yayınları
TürKorku kurgu


 Liseye başladığım yıllarda tam bir Stephen King hayranıydım, kitapları insanı psikolojik olarak korkutması ve kitabı okurken sanki film izliyormuş havasında olması, kitaptaki cümlelerin aklımda canlanması beni çok etkilemişti. Stephen King'in GÖZ kitabını bitirir bitirmez, kütüphaneye gidip Stephen King'in kitapları arasından Hayvan Mezarlığı dikkatimi çekti, arkasında ki özeti okumam kitabı almam için yetti, kitabı aldıktan sonra kitabı  hiç vakit kaybetmeden okumaya başladım. 
Dr. Louis  ailesiyle birlikte başka bir kasabaya taşınmasıyla başlıyor kitap, yeni taşındıkları evin karşısında komşuları olan yaşlı  Jud ve eşi onlara etrafı tanıtmaya başlıyor, evin karışında ki yoldan sürekli tırlar gelip geçtiği için bir çok hayvan ölmüş, ölenler için hayvan mezarlığı yapılmış ve evlerine yakın bir yerde olduğundan bahsedip isterlerse onları oraya götürebileceğini söyleyip Dr. Louis'nin ilgisini çekmiş ve ailecek o hayvan mezarlığına giderler. Jud bu hayvan mezarlığı hakkında bazı efsaneleri Dr. Louis'e anlatır, ilk başta Jud'un ona anlattıklarına inanmamış ama karşılaşacağı kötü olaylar yüzünden Jud'un anlattıklarından başka şansı olmadığı için Jud ile bazı olaylara karışırlar.
Kitabın içindekilerden pek bahsetmek istemedim çünkü kitapta ki olayları ve yaşayacağınız korkulardan sizi mahrum etmek istemedim, küçük bir uyarıda bulunayım kitabı gece evde tek başınıza kaldığınızda pek okumanızı tavsiye etmem. Eğer gerçekten korku, aksiyon ve psikolojik olaylara ilgileniyorsanız mutlaka hayvan mezarlığı ve Stephen King'in diğer kitaplarını okumanızı öneririm.
Eğer kitabı daha önce okuduysanız kendi yorumunuzu mutlaka yazın. 




















Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.